Fonds dédie en vermogensbeheer

/Fonds dédie en vermogensbeheer
Fonds dédie en vermogensbeheer 2018-11-29T15:23:35+00:00

Er bestaan 2 types van levensverzekeringscontracten van het type tak 23:

  • Multi support: dit is een verzekeringscontract waarbij de cliënt de keuze heeft uit een (bepekte) lijst van verschillende beleggingsfondsen. Dit type van contracten is vaak aangewezen voor portefeuilles van beperktere omvang.

         Fonds dédié: gepersonaliseerd vermogensbeheer binnen een levensverzekering

  • Fonds dédié of toegewijd fonds: Dit type verzekeringscontract combineert de fiscaal juridische structuur van een levensverzekeringscontract met gepersonaliseerd vermogensbeheer. Een vermogensbeheerder beheert de portefeuille volgens een specifiek beheersmandaat, vaak gebruik makend van ‘individuele lijnen’ in de portefeuille. Dus naast fondsen kunnen ook individuele aandelen, obligaties, trackers, gestructureerde producten,… aangekocht worden. Dit is vermogensbeheer op maat. Vaak kunnen verschillende beheerders een beheersmandaat krijgen binnen 1 verzekeringscontract. Daarnaast kunnen verschillende familieleden met meerdere contracten ook kiezen voor 1 gecentraliseerde vermogensbeheerder en 1 beheersmandaat. Belangrijk: de vermogensbeheerder kent de particuliere klant niet rechtstreeks, maar communiceert via de levensverzekeringsmaatschappij en een eventuele tussenpersoon.
  • Voor Fonds dédié zijn er in Luxemburg wettelijk 4 categorieën van contracten (categorie A,B,C,D) – afhankelijk van de grootorde van de premie en het totale roerende vermogen van de cliënt valt het contract in één van de 4 categorieën. Afhankelijk van in welke categorie de cliënt valt zijn er meer of minder spreidingsregels en beleggingsbeperkingen waaraan de vermogensbeheerder zich wettelijk moet houden, dit als een extra beveiliging, ongeacht het beleggersprofiel van de cliënt.

Vragen? Laat uw gegevens achter. Wij bellen of mailen jou terug.

Uw eerste succesvolle stap naar een gezonde investering.