Diensten

/Diensten
Diensten 2018-11-29T10:04:28+00:00

Expat service

De (belegging)fiscaliteit verschilt van land tot land. Verhuist u van of naar het buitenland dat loont het de moeite om na te gaan of het interessant is om uw portefeuille nog voor uw verhuis onder te brengen in een levensverzekering. Naast het fiscale aspect spelen ook vaak andere aspecten zoals – stabiliteit van het financieel systeem – bescherming van uw vermogen (veiligheidsdriehoek) of het behoud van uw vertrouwde vermogensbeheer instelling, een belangrijke rol. Ook in het buitenland.

In combinatie met andere planningstechnieken zijn levensverzekeringen vaak een interessant instrument om aan vermogensplanning te doen. Een aantal technieken of combinaties van technieken zijn:

– De verzekeringsgift: let hier goed op i.v.m. standpunt VLABEL (meer informatie)
– Een voorafgaandelijke schenking of een handgift
– Aanvaardende begunstiging
– De Burgerlijke maatschap
– Successieplanning
– Generation skipping
– Controletechnieken

Indien u van of naar het buitenland verhuist is het aangeraden om u vooraf te informeren of het (fiscaal) interessant kan zijn om vóór uw delokalisatie nog een Tak23 levensverzekering af te sluiten.

Wij kunnen Tak23 levensverzekeringen aanbieden naar volgende landen:

BELGIË • DUITSLAND • FINLAND • FRANKRIJK • ITALIË • LUXEMBURG• NOORWEGEN • PORTUGAL• SPANJE • VERENIGD KONINKRIJK • ZWEDEN • OOSTENRIJK • MALTA

Op maat gesneden oplossingen voor landen buiten de Europese Economische Ruimte zijn ook mogelijk. Wij hebben hiervoor een netwerk van Belgische én lokale partners ter beschikking om u hierin te begeleiden.

In vennootschappen

Tak 23 is een typische product voor private investeerders. Nochtans bestaan er ook binnen vennootschappen gelijkaardige verzekeringsoplossingen. Een kapitalisatiecontract is een typisch verzekeringsoplossing naar vennootschappen. Het grote voordeel is dat de cliënt geen verzekeringstaks dient te betalen. Daarnaast bieden we als bankmakelaar ook valabele alternatieve aan zoals bvb. DBI fondsen voor beleggingen en vennootschappen.

Onafhankelijk bankmakelaar

Naast verzekeringsmakelaar is Capital Consulting ook onafhankelijk makelaar in bank- en beleggingsdiensten. Concreet betekend dit dat wij continu gesprekken voeren met verschillende vermogensbanken, beursvennootschappen en vermogensbeheerders om voor onze cliënten de juiste vermogensbeheerders te selecteren en om deze partijen ook op te volgen. Door middel van ons statuut kunnen wij in principe met elke vermogensbeheerder samenwerken.

Analyses

Voor prospecten, cliënten en B2B partners kunnen wij volgende analyses en simulaties maken:

  • Fiscale simulatie/analyse verschil bancair beleggen t.o.v. tak 23
  • Kostenanalyse
  • Portefeuille analyse (Analyse van uw beleggingsportefeuille – performance meting en performance attributie)

Overname van bestaande dossiers

Geregeld krijgen wij vragen van mensen met een bestaande levensverzekeringen die een oplossing zoeken voor dit product.

  • Als Bankmakelaar helpen wij u om het vermogensbeheer te veranderen binnen een bestaande polis, waardoor u vaak niet hoeft uit te stappen én het rendement verbeterd. (bvb. in contracten met nog hoge uitstapkosten)
  • Wij kunnen het beheersmandaat van een polis overnemen (bvb. als u geen makelaar (meer) heeft.)
  • Wij helpen u om binnen een bestaand verzekeringsmandaat het beheer te veranderen.

Nog enkele voorbeelden voor onze expat service :

Niet in alle landen is er een premietaks verschuldigd. In Nederland bvb. is er geen premietaks van toepassing, maar valt de levensverzekering onder de Box 3. Indien u van plan bent om in afzienbare tijd van Nederland naar België te verhuizen kan het interessant zijn om eerst een levensverzekering af te sluiten en deze mee te verhuizen.

In Frankrijk zijn de levensverzekeringen belast bij opvraging. Deze belasting daalt echter met het aantal jaren dat u deze onderschreven heeft. Indien u uw Belgische levensverzekering mee verhuist dan tellen de reeds versteken jaren in België ook mee in Frankrijk.

Professionele samenwerking

Naast particulieren bieden wij onze diensten ook B2B aan naar andere makelaars, vermogensbeheerders, (private)banken, estate planners, financial planners, accountants, family offices,… Als bankmakelaar kunnen we tevens adviezen verlenen naar het opzetten van (interne) fondsen binnen een levensverzekeringstructuur.

Vragen? Laat uw gegevens achter. Wij bellen of mailen jou terug.

Uw eerste succesvolle stap naar een gezonde investering.